Impotenta - cine este predispus sa sufere de disfunctii erectile?

Una dintre cele mai intalnite griji masculine este frica de impotenta (disfunctie erectila). Intrebarile cele mai frecvente puse de atat de tineri, cat si de barbati in varsta sunt: „Cum pot evita impotenta?” si „Care sunt tratamentele?”. Impotenta este o imposibilitate consistenta de a mentine o erectie suficient pentru a avea contact sexual. Disfunctiile erectile sunt tratate in mod cotidian, redand barbatilor abilitatea de a mentine o erectie astfel incat activitatea din dormitor sa continue.
Impotenta trebuie diagnosticata de catre un cadru medical pentru a se prescrie un tratament adecvat deoarece simptomele disfunctiei erectile pot fi destul de confuze si similare unor alte probleme legate de penis. Problemele care impiedica actul sexual, cum ar fi pierderea dorintei sexuale, ejacularea prematura sau lipsa orgasmelor nu sunt intotdeauna diagnosticate ca fiind legate de impotenta.
Semnele care trimit la impotenta sunt imposibilitatea totala de a mentine o erectie, abilitatea inconsistenta de a face acest lucru sau tendinta de avea ejaculari la intervale scurte de timp. Expertii medicali estimeaza ca impotenta afecteaza intre 10 si 15 milioane de oameni numai in Statele Unite. Daca ati crezut pentru o singura secunda ca sunteti singurul care sufera de acest sindrom, ganditi-va din nou. Aproape orice boala sau afectiune va avea o cauza de aparitie la inceput. Evitarea cauzelor va poate ajuta sa va mentineti sanatos atat fizic, cat si mental. In mod normal, impotenta are o cauza fizica, cum ar fi o boala, leziune sau efecte secundare ale unui medicament. Afectiunile care impiedica fluxul normal de sange catre penis sunt cauze plauzibile ale aparitiei impotentei. Se spune ca majoritatea barbatilor se vor confrunta cu impotenta la un moment dat in viata.
Frecventa impotentei creste pe masura ce barbatii avanseaza in varsta si este de aporximativ 5% la barbatii de 40 de ani. Se spune ca viata incepe la 40 de ani, dar din pacate acesta nu este si cazul persoanelor impotente. La cei de 65 de ani, procentul creste pana la 15-25%. Acesta este un fapt dovedit, dar nu inseamna in mod automat ca toti cei de 65 de ani devin impotenti. Impotenta nu este o parte previzibila a imbatranirii.
Vestea buna este ca impotenta este curabila cu ajutorul medicinei moderne. Multi barbati se bucura acum din nou de viata sexuala datorita tratamentelor revolutionare si isi pot finaliza partidele amoroase. Urologii, care se specializeaza in probleme ale tractului urinar, sunt cei care trateaza in mod normal impotenta - mai ales complicatiile acesteia. Niciodata sa nu urmati sfaturi de la prieteni sau rude si sub nicio forma nu luati medicamentele perscrise altcuiva; acest lucru ar fi deosebit de periculos. Studiile stiintifice arata ca mai putin de 10% dintre barbatii cu impotenta cauta ajutor specializat, lucru nerecomandat in cazul in care vreti sa mai „functionati” normal vreodata.

La ora actuala nu exista un tratament complet pentru impotenta masculina, desi avem acces la tratamente eficiente. Viagra este un tratament raspandit, prescris barbatilor care sufera de disfunctii erectile; la un moment dat, a fost vandut si pe strada. Evitati dealerii care va ofera pastile albastre pentru ca pot fi false.